R-1 Sendero de los muertos / R-1 Path of the Dead

Onderdoorgang van de snelweg A-7, ten noorden van Arroyo de la Miel. Begraafplaatsweg (175 m).

Mogelijkheid van twee routes naar de Hermitage, op de oostelijke helling van Cerro Calamorro (550 m); naar de top van Calamorro (772 m).

 espartal dat de meeste hellingen beslaat, met uitzondering van de valleien waar de vegetatie overvloediger wordt met de opname van struiken uit de romeral en enkele voorbeelden van pijnbomen.

Al in de buurt van de Puerto de las Ovejas, kunt u stukken van het eikenbos op de noordelijke helling van Calamorro herkennen, dat lijkt bezaaid met kleine eikenhouten stands met een bossige peiling. Vanaf hier gaat het pad verder richting Puerto Viejo door een dennenbos. Omdat deze haven in het stroomgebied van de bergen ligt, heb je een goed panoramisch uitzicht over de Guadalhorce-vallei en de steengroeven van Alhaurín de la Torre.

Het laatste deel zigzagt de westelijke helling van Calamorro op, door steenachtig terrein waar de gebroken rots een zandgebied vormt dat zich helemaal langs de weg uitstrekt tot aan de kabelbaan. Vanaf hier vertrekken verschillende paden naar verschillende uitkijkpunten die strategisch boven en rond de Calamorro liggen.

De Calamorro-top biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de hele gemeente Benalmádena en de naburige steden, evenals de Montes de Málaga in het oosten; de Guadalhorce-vallei en de bergachtige boog gevormd door de bergen van de Antequerana Range, in het noorden; de Serranía de Ronda en de rots van Gibraltar in het westen; de Middellandse Zee en de Marokkaanse kust in het zuiden.

Wat de vegetatie betreft, je kunt een aangetaste kermes-eik herkennen, bezaaid met enkele exemplaren van dennen en kleine steeneiken in een zeer klein aantal. Coscoja, jeneverbes, gaspeldoorn, rozemarijn en mastiek zijn de meest opvallende soorten in het plantaardige landschap van het bovenste gebied, terwijl de espartera degene is in het lagere deel waar het grootste deel van de route loopt.

LA ERMITA

De route begint op hetzelfde punt als de Cerro Calamorro.

Na ongeveer 700 m en het verlaten van de begraafplaats en de ingang van een oude steengroeve aan de linkerkant, bereikten we een kruispunt. Op dit punt gaan we verder naar de Ágave-straat van de urbanisatie die we vinden, we slaan rechtsaf en we verlaten deze pas als we een uitgang vinden tussen de muren van huizen, waar we een informatiebord vinden voor de paden.

Het pad loopt door een rotsachtig, kalkstenen terrein en loopt min of meer in noordwestelijke richting naar een transversaal pad halverwege de Calamorro-helling, dat vanaf de hele route te zien is.

Dit laatste pad snijdt over de zuidelijke en oostelijke hellingen van Calamorro, op een gemiddelde hoogte van 500 m, en verbindt de twee routes van Route 1 met Route 2.

Voordat we bij het transversale pad aankomen, vinden we La Ermita, een esplanade genoemd naar vind een afbeelding erin in een kleine holte van een heuvel.

Vanuit de Hermitage, waar een ranchgebied u in staat stelt om weer op krachten te komen, hebben we toegang tot de Cueva del Toro, een van de bestaande holtes in de gemeente, die van groot archeologisch belang is voor de daar gevonden schilderijen. Deze schilderijen hebben als centraal thema een runderkop samen met een reeks tekens die door de grot zijn verspreid en die zijn gedateerd op de laatste momenten van de Neder-Solutrean (ongeveer 20.000 jaar geleden).

De holte opent zich op ongeveer 500 m hoogte, is klein en ontwikkelt zich tot drie kleine verspringende kamers die door smalle treden met elkaar communiceren; de morfologie wordt bepaald door de plaatsing van de kalksteenlagen en de bestaande breuk.

BRON: http://www.disfrutabenalmadena.com/aire-libre.php?idioma=es&c=2&bd&id=6372&fbclid=IwAR0GwG1aO8g7CcFDHsCAK0HUOudmncj39Mr71BKz1udXYoiKI4pQXUl8qKA

vertaald met google vanuit het Spaans

 

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl