Melanie en Cas in Sevilla (stad).
Toerist in eigen land: Part 6

Na een miniroadtrip van vorige week langs de zuid Spaanse kust, zijn we deze week weer het binnenland ingedoken! De hoofdstad van Andalusië: Sevilla
Als je Sevilla in rijdt waan je je gelijk in een ontzettend levendige stad! In de kleine straatjes zijn ontzettend veel barretjes en restaurantjes! Wij hebben eerst een bezoek gedaan aan de Kathedraal “de Santa Maria de la Sede!” Deze kathedraal wordt gekenmerkt door de prachtige gotische vormen en vormt het hart van de katholieke gemeenschap in Spanje, het is namelijk de 3 na grootste kerk van Europa!
In de kerk vind je een rijke historie van de stad Sevilla en de kerk zelf. Zo ook de tombe van Christoffer Columbus, de ontdekker van Amerika! Naast de kathedraal vind je “Giralda” die hoog boven de stad uitstijgt! Deze minaret was in zijn tijd (12e eeuw) de hoogste van de wereld! De toren heeft zijn naam te danken aan de windvaan die er bovenop is geplaatst, de Giraldillo! Het klimmen van deze toren is na een week hard werken best pittig, onze spaghetti benen kregen even een gratis training te verduren!
Een bezoek aan de kathedraal is zeker de moeite waar! De kerk is gigantisch en adembenemend!
De stad Sevilla wordt gesplitst door de rivier Guadalquivir, achter deze rivier vind je de gezellig wijk Triana! Een van oudsher zigeunerwijk waar de flamingo is ontstaan is nu een levendige en gezellige volkswijk. Direct de brug over links zitten geweldige restaurantjes en barretjes aan de rivier! Plof hier neer en geniet van het uitzicht over Sevilla!
Wij zijn nu maar 1 dag geweest, maar Sevilla is zeker aan te raden als stedentrip voor een aantal dagen! Het heeft het oudste historische centrum van Europa! Het heeft gezellige Spaanse straatjes waarin je letterlijk en figuurlijk kan verdwalen en het ligt op maar 2 uurtjes rijden van ons Carihuela! Kortom weer echt een geweldig uitstapje wat je 1 keer in je leven moet hebben gedaan!
Ook dit stukje komt weer in onze reisgids 😉😉
Tot volgende week!

 Meer dan 50 foto’s 

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl