Melanie & Casper
TOERIST IN EIGEN LAND Deel 8

Het is weer dinsdag, en dat betekend weer onze wekelijkse trip door de Provincie Andalusië. Vorige week, na alle Coronamaatregelen, gekozen voor een tripje door ons mooie Carihuela. Deze week waren we aan het twijfelen. Wat doen we? Blijven we thuis? Gaan we een keer naar Torremolinos, of pakken we toch de auto en doen we een bezoek aan de steden om ons heen. Toch weer voor het laatste gekozen, het opzoek gaan naar nieuwe plekjes en mooie straatjes is toch een leuke hobby geworden.
Vandaag een plek die door de hele wereld bekend is; Marbella!!!

Marbella staat bij iedereen bekend om de dure jachten, de pronkende Ferrari’s met gesoigneerde dames en heren en de beachclubs waar er meer flessen champagne in de lucht gespoten wordt dan er daadwerkelijk gedronken wordt. Maar wij vroegen ons af; Is dit nou het echte Marbella of is er meer? Vandaar ons bezoekje aan de Oude stad Marbella, en een keer niet aan Puerto Banus, of zoals de Hollanders zeggen; Pwerto Baaaanoes…
De oude binnenstad van Marbella is werkelijk waar een plaatje. De leuke kleine straatjes, wordt afgewisseld met pleintjes en restaurantjes. Vooral dat laatste zijn wij dol op! Je ziet in de oude stad echt de geschiedenis van Marbella die ook wordt beïnvloed door veel Marokkaanse invloeden. Mooi en prachtig! Dat zijn wel de juiste woorden voor de oude stad Marbella.
Wij hebben de auto doorgepakt en even een kijkje genomen bij de boulevard. Een heerlijke boulevard met leuke en hippe strandtentjes waar je heerlijk kan vertoeven en lekkere wandelingen kan maken!
Aan de Avenueda Severo Ochoa, de drukke straat door de oude stad heen, zijn talloze winkeltjes, dit zijn niet de bekende merken zoals in de haven, maar hier zit nog de lokale ondernemer met, echt waar, prachtige zaakjes voor woonspulletjes of mooie schoentjes. Echt een aanrader om hier een keer te gaan “shoppen”
Als afsluiter hebben wij natuurlijk, hoe kan het ook anders, een restaurantje gepakt. En ook dit restaurant was een schot in de roos! Restaurant Momo! Prachtige zaak, heerlijk eten… dus we waren helemaal gelukkig (en vol).
Blij dat we deze dinsdag toch besloten hebben om er op uit te trekken en Marbella een keer van een andere kant te bezichtigen! Echt een aanrader, om de dure schepen en de Louis Vuitton winkels een keer in te ruilen voor kleine straatjes en knusse winkeltjes!
Marbella Old Town: Echt een aanrader!!!

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl