Melanie met Casper in Ronda.12 januari 2021
Toerist in eigen land: Deel 11

12 januari, de geboorte dag van Charles Perrault. De naam zegt u waarschijnlijk helemaal niets, ons eigenlijk ook niet! Maar deze bekende man was een schrijver uit 1628, en vooral bekend om zijn sprookjes! En mocht Ome Perrault nou toevallig in Zuid-Spanje zijn geweest dan had hij dit dorpje graag als setting gebruikt! Sprookjesachtig! Het dorpje Ronda!
Ronda is een eeuwen oud dorpje met een rijke geschiedenis. Dit gaat zelfs terug tot de Romeinse tijd die deze plek Arunda noemden. De Romeinen noemden dit zo omdat het een “rondom” uitzicht had! Strategisch voor de Romeinen in die tijd! Nu gebruiken de toeristen het voor de mooiste plaatjes en de selfies op Instagram! Waar jij nu dus je selfie maakt op 1 van de uitkijk punten, stond dus vroeger een dronken Romein, uitkijkend of er geen rovers of bandieten aan kwamen! Mooie geschiedenis dus.
Één van de 2 bezienswaardigheden van Ronda is zonder twijfel de wereldberoemde Puente Nuevo, oftewel de nieuwe brug. Deze brug verbindt het ene deel van de stad met het andere deel! Onder deze prachtige brug zit een kloof van 120 meter. De Toja de Ronda.
De Brug is prachtig, maar heeft toch ook met de bouw ervan veel levens geëist! En boven in de brug zitten kamers die in de Spaanse Burgeroorlog gebruikt werden als gevangenissen en martelkamers! Mocht je deze brug dus passeren, of mocht je er een selfie bij maken, besef dan even de historie en de geschiedenis!
Het tweede “beroemde” gebouw in Ronda is de Plaza De Torros! De oudste stierenvechtarena van Spanje! Hoewel in deze tijd het stierenvechten een discutabele “sport” is hebben de Spanjaarden hier ook een rijke geschiedenis in, en kan je er in het plaatsje Ronda niet omheen. Momenteel wordt het gebruikt als museum en staat de bekende torero Pedro Romero, geboren en getogen Rondanees, voor de deur op u te wachten.

Ronda is verder een enig plaatsje waar je leuk kan winkelen en lekker kan lunchen in 1 van de restaurantjes waarop je uitkijkt op de brug van Ronda! Romantischer kan het bijna niet. Dus heren grijp je kans! 😉
Wij vonden Ronda echt een prachtige stad! Deze stad ademt geschiedenis, je kan hier uren verdwalen in de straatjes en genieten van de mooiste uitzichten! De kleine beekjes, de watervalletjes! Het is natuur en geschiedenis die hier samen komen! Een compleet plaatje! Pachtig en zoals ik al zei; Sprookjesachtig! Zeker de moeite waard.
Ik zou weer zeggen: Tot de volgende Rondaaaa! 😘

Bereikbaarheid: 🌍🌍🌍 (3 van de 5)
Geschiedenis: 🌍🌍🌍🌍🌍 ( 5 van de 5)
Gezelligheid: 🌍🌍🌍🌍 (4 van de 5)
Kindvriendelijk: 🌍🌍🌍🌍 (4 van de 5)
Ervaring: 🌍🌍🌍🌍🌍 (5 van de 5)

 

 

Weer een mooi nummer van Melanie

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl