Melanie Beense voelt zich koud met Casper Groosman en
3 anderen bij Sierra Nevada.
Monachil, Andalusië, Spanje ·
🇪🇸 Toerist in eigen land: Deel 10 🇪🇸
De drukke kerstdagen zijn achter de rug, vorige week hadden wij onze dinsdag ingedeeld met een bezoek aan de Makro en andere winkeltjes, voor de kerstinkopen! Daarvan heb ik u het verhaald bespaard. Maar deze week hadden wij weer meer vrije tijd en dus weer de auto ingestapt om het mooie Andalusië verder te ontdekken!
Deze dinsdag 29-12-20: De Sierra Nevada!
Als je richting Sierra Nevada rijdt dan besef je hoeveel Andalusië je te bieden heeft. Het verschil in landschap, de gele stranden worden verwisseld door de hoge bergen! De Sierra Nevada is een gebergte die behoort tot een bergketen. Het hoogste punt is 3482meter. Ter vergelijking: het hoogste punt bij Gerlos en de Koningsleiten is 2505 meter.
De letterlijke betekenis van de Sierra Nevada is Besneeuwde Berg. En de berg doet zeker zijn naam eer aan. Als je de kronkelende bergpas omhoog rijdt zie je de witte berg al
Liggen! Het blijft een prachtig gezicht. En ook bijzonder; dat je binnen ander half uur in een totaal andere wereld staat! De ski stokken en de snowboards vliegen je letterlijk om de oren. Wij zijn nu in een drukke periode geweest en de rijen voor de ski liften waren “onnatuurlijk” lang. Vooral in deze coronatijd.
De Sierra Nevada heeft prachtige uitgestrekte skipistes. In totaal 106 km. En uitermate geschikt voor beginners! Ook als
Je niet skiet kan je hier prima vertoeven! De gondel omhoog pakken en daar heerlijk neerploffen in een lig stoel! Genieten van het zonnetje!
Het dorpje Monachil, dat ligt in de Sierra Nevada, is echt gezellig. Het dorpsplein wordt omringd door talloze gezellig restaurantjes. Voor de liefhebber van een iets luxer: Hotel El Lodge. Het Sundeck was helaas gesloten, door de weersomstandigheden. En het hotel alleen open voor hotel gasten, maar naar eerdere ervaringen; GEWELDIG! Goed eten! Lekker drinken! En vooral GENIETEN met hoofdletter G!
Het dorpje ademt gezelligheid en jij ademt frisse lucht! Je waant je echt (en dat is ook zo) in de wintersport! En dat op maar ongeveer 1:45 uur rijden van La Carihuela! Echt een andere wereld en weer echt een aanrader!
Ik zou zeggen: Bind de latten onder, bestel je choco-rum! En geniet van Andalusië in de Sneeuw!
En nieuw bij ieder verslag een beoordeling op punten, waarvan wij denken waar u wat aan heeft. (Beoordeling van een schaal van 5)
Wij wensen iedereen een mooi uiteinde en een gezond en gelukkig 2021! 2020 laten we maar snel achter ons!
En ik zeg maar weer: Tot de volgende trip!
Veel Liefs!
Bereikbaarheid: 🏔🏔🏔 (3/5)
Gezelligheid: 🏔🏔🏔🏔 (4/5)
Kindvriendelijk: 🏔🏔🏔🏔 (4/5)
Ervaring: 🏔🏔🏔🏔🏔 (5/5)

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl