Churros

Ingrediënten

Voor ongeveer 25 stuks:
– 175 g bloem
– zonnebloemolie om te frituren
– poedersuiker
– zout

Recept:

1. Doe 3,5 dl water in een pan, voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg in één keer alle bloem toe en kook al roerend totdat het mengsel loslaat van de pan. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

2. Verhit de olie in een friteuse of pan tot 180-190 ºC of totdat een stukje oud brood in 30 seconden bruin is. Doe het afgekoelde mengsel in een spuitzak, pers er churros mee rechtstreeks in de hete olie; snijd ze met een scherp mes af en werk zo nodig in gedeelten.

3. Wacht tot de churros goudbruin zijn, haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken, bestrooi ze met poedersuiker en dien ze direct op.

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl