Op excursie met Sabina in Malaga met een bezoek aan het rectoraat van de Universiteit, Romeins theater, Picasso museum en de Kathedraal.

Opgehaald door Sabina gingen we samen met nog een vriendin met de trein naar Malaga, nieuw voor mij want normaal doe ik alles met de bus, maar ik zag dat dit ook wel een leuke manier was om in Malaga te komen.
Daar was het verzamelpunt bij het gemeentehuis waar we met 15 personen deze trip gingen maken onder de voortreffelijk provisionele leiding van Sabina die ons voorzag van een kastje zodat we haar allemaal goed konden verstaan.
Ze had ons graag het mooi gebrandschilderde raam laten zien met de voorstelling van de herovering en binnenkomst van de katholieke koningen, maar door de covid maatregelen was dat niet mogelijk, maar mocht u later eens in Malaga zijn altijd even een bezoekje waard om het te gaan bekijken.

Een mooi stukje geschiedenis lees je hier geschiedenis-malaga

Vandaar vertrokken we en kwamen aan bij de universiteit van Malaga waar we in het rectoraat van de universiteit de oude stadsmuren en zoutbaden konden bekijken en de wijn amforen Malaga is een havenstad en vandaar werd er veel vervoerd naar andere landen. Sabina wist hier boeiend over te vertellen hoe dat allemaal in zijn werk ging.

Als voedsel op de juiste manier wordt verpakt dan kan het maanden, jaren en soms zelfs eeuwen goed blijven. Dat is gebeurd met zo’n honderd amforen, een soort kruiken met twee oren die naar onderen smal toelopen, uit de Romeinse periode. Meestal werden amforen gebruikt om vloeistoffen zoals olie en wijn in te bewaren en vervoeren, maar geregeld werd ook graan in deze amforen opgeslagen.

Toen weer verder waar we een prachtige boom een oude ficus Elastica van 200 jaar tegenkwamen, en gingen we weer verder waar we bij het Romeins theater weer een uitstekende uitleg kregen, we gingen weer verder door de oude Joodse wijk richting het Picasso museum, ik ben er al vele malen geweest, maar met de begeleiding en uitleg van een goede gids zoals Sabina is zo’n bezoek toch iets extra,s en ik ga beslist nog eens daar kijken.
Toen waren we wel toe aan een koffie en op plaza de Merced is dat altijd een succes we kwamen in een leuk restaurant en toen Sabina me vroeg moet je niet eens naar het toilet ga daar eens kijken werd ik wel nieuwsgierig en ging eens kijken nou dat wasweer wat moois kunst aan de muur en zo leuk ingericht ik had dit ergens anders in Malaga ook al eens ervaren dat ze dat zo leuk aankleden je gaat er met plezier naar het toilet.

Na de koffie was het tijd om de wandeling voort te zetten en bezochten we het mooie Picasso museum en ik heb enkele foto’s gemaakt een bezoek meer dan waard er hangt prachtig werk en het meeste indruk maakte een schilderijtje dat hij maakte van zijn Zus hij maakte dat op zijn 13e jaar wat een veelzijdige kunstenaar hij werkte met zo veel verschillende materialen boeiend om te zien beslist een keer heengaan! En met Sabina als gids is het bezoek helemaal geslaagd.
We gingen hierna na de kathedraal nou dat is helemaal een bezoek waard om die van binnen te gaan bekijken.
Het is niet de grootste, maar wel de hoogste kathedraal van Spañje en als je buiten naar boven kijkt zie je de kanonnen rondom zo was Malaga door de ligging van de Kathedraal Goed beschermd.
Binnen in de kathedraal kom je echt ogen te kort en Sabina maakt je attent op dingen die je ontgaan als je gewoon zonder gidsbegeleiding een bezoek brengt, we hebben weer een prachtige uitleg gehad ik heb er van genoten en de hele groep was denk ik onder de indruk van alles.

Enkele foto’s van de schilderijen kunst in de patio de kunst in de patio is van een ander kunstenaar.

Daarna brachten we nog een kort bezoek aan de Iglesia Santiago de oudste kerk uit 1487 waar de grootouders en ouders van Picasso getrouwd zijn en waar Picasso gedoopt is de doopvont en de daarbij beschreven doopverklaring kun je daar zien.

Heel veel gezien en afgesloten met een heerlijke tapas lunch bij La Taberna del Pintxo

Sabina en ik op de terugweg namen nog een afzakkertje bij de oudste kroeg waar men met krijt op de tap je consumpties bijhoudt Antigua Casa de guardia Je staat aan de bar en kunt zo uit het vat bestellen wat je lekker vindt.

Heel veel dank Sabina voor je voortreffelijke uitleg ik en zeker alle mensen die mee waren hebben genoten en zullen Zeker terugkijken op een prachtige dag samen met jou, en ik wil de mensen die dit lezen er op attent maken dat Sabina samen met Francis eind van de maand een prachtige excursie gaan maken naar Ronda zeker de moeite waard Ronda is uniek. Voor contact kunt u bellen naar Sabina Bossaers tel: +34- 639 161 – 164 of Francis +34 686 48 77 31

Jeanne Heitzer
Het priesterkoor in de kathedraal stamt uit de 17e eeuw de beelden zijn gemaakt door Pedro del Mena 40 van de 58 zijn door hem gemaakt. Pedro de Mena y Medrano (Granada, augustus 1628 – Málaga, 13 oktober 1688) was een Spaans barok beeldhouwer uit de Andalusische School.

Pedro del Mena Net zoals Gregorio Fernández heeft hoofdzakelijk religieus werk gefabriceerd. Hij werd met name geroemd om zijn religieuze expressie.[1] De expressie verkreeg hij door de anatomie van zijn werken lichtjes uit balans te halen. Als een van zijn meesterwerken wordt zijn groep van 40 beelden uit het hoogkoor van de Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación van Málaga gezien.

 

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl