Toerist in eigen land: Deel 5

Deel 5 alweer van onze “toerist in eigen land!” En onze kleine beschrijvingen van onze ritjes en uitstapjes in Andalusië vallen goed in de smaak! Misschien over een jaartje maar een leuke reisgids uit brengen, we zijn nog op zoek naar een leuke titel! 😉 (alle ideeën voor de titel van onze reisgids zijn welkom in de opmerkingen)

Vandaag niet naar een specifiek plaatsje gegaan, maar de kust langs gereden vol met schattige kleine plaatsjes en mooie “privé” strandjes!
2 weken geleden waren wij in Rincón de La Victoria! En waren toen verbaasd over het ander soort kust die je was gewend in La Carihuela! Dus die mooie kust trok ons toch weer aan.
Normaal rijdend via de A-7 zie je wel de Middenlandse Zee schitteren op de achtergrond, maar eigenlijk zijn de tussendoor weggetjes en de echte kustweg veel mooier! Zo ook dit keer; 1 plaatsje na Rincón de la Victoria, de A-7 verlaten, en het dorpje Torre de Benagalbón ingedoken! De snelweg verruild voor de mooie kustweg, de N-340. Deze weg lijdt je langs de prachtige en schattige kustdorpjes richting de wat grote en toeristische stad Nerja! In Nerja zeker het stoppen waard voor een bezoek aan de grotten of een mooie Riverwalk!
Na Nerja kronkelt de weg door de mooie natuur, de hoge kustwanden, waar de wilde berggeiten soms voor je auto lopen, worden afgewisseld met schitterende kleine strandjes waar niemand is. Neem een koelboxje mee, een strandstoeltje, een goed boek en je duikbril en je kan hier de hele dag heerlijk vertoeven! Het is echt weer een keer wat anders dan de kust van Carihuela. De stranden bestaan wel uit kiezelsteentjes dus eventuele zwemschoentjes zijn geen overbodige luxe!
Je komt langs de prachtige kustdorpjes Maro, La Herradura, Almuñécar en onze reis eindigde vandaag in Motril! Deze kust lijn doet je soms denken alsof je aan de Franse Rivièra bent! Het is prachtig!
Echt de moeite waard om eens de kust te ontdekken waar je anders met 120km/u langs rijdt! Andalusië heeft zoveel te bieden!
Tot Volgende week!!

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl