In case of emergency (Bij noodgevallen)

Yvonne Zevering
Wel zo handig als je op reis gaat:

ICE

ICE (afkorting voor In Case of Emergency) is een in 2005 gestart initiatief om bezitters van een mobiele telefoon ertoe te bewegen telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun telefoontoestel onder de naam ICE op te slaan, die hulpverleners direct kunnen bellen als de eigenaar in een ongeluk betrokken raakt. Daarmee kan men voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het identificeren van slachtoffers, met het zoeken met wie er contact moet worden opgenomen indien iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden, of met het inwinnen van essentiële medische informatie. Als iemand wil dat er met meerdere personen contact wordt opgenomen, kan men meerdere ICE-nummers in het toestel zetten. Daarvoor kunnen codes als ICE1, ICE2, ICE3 gebruikt worden.

en speciaal voor de Iphone gebruikers het volgende:
Wist je dat je bij je vergrendelde scherm belangrijke telefoonnummers neer kunt zetten zodat eventueel hulpverleners bij nood familie kunnen bereiken?

Open de app Gezondheid -> daarna rechts onderin Medisch ID -> Daar kun je telefoonnummers invoeren en erbij noteren wie dat zijn (bv ouders/partner) en eventueel allergieën en belangrijke informatie. Hulpverleners kunnen dan bij een vergrendelde iPhone deze nummers bellen bij nood!

Wanneer je in je vergrendelde scherm vervolgens op nood oproep tikt komt het derde schermpje tevoorschijn en kunnen ze links onder in op medisch ID klikken en komt het schermpje tevoorschijn met telefoonnummers van familie etc.!

De meeste mensen weten al wel dat je ICE voor de naam van belangrijke personen kunt zetten, máár… Dit staat dan in je telefoonboek van je telefoon en dáár kunnen hulpverleners niet bij wanneer je je telefoon vergrendeld hebt met vingerafdruk of code!

zoek je ook een Lamzak voor thuis of op vakantie de Lamzak bij Bol.com

Zoek je een appartement of hotel kijk dan bij Booking.com

Vlucht uitzoeken CheapTickets.nl

een auto huren  sixt.nl/

Tripadvisor NL

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl