Digitips van Pernille: zo schoon jij je telefoon op!

Een melding als ‘de opslag van uw telefoon is bijna vol’ heb je vast weleens voorbij zien komen. Je bent niet de enige, want de kijkersvraag luidt als volgt: “Het geheugen van mijn telefoon is regelmatig bijna vol. Hoe creëer ik ruimte op mijn smartphone?”
Ook bij Pernille popt dit bericht af en toe op in haar scherm. Gelukkig heeft zij drie tips om je telefoon eens lekker op te schonen!

Tip 1: Foto’s uit WhatsApp-gesprekken niet automatisch opslaan
Het is natuurlijk hartstikke leuk wanneer je vrienden en familie allerlei vakantiefoto’s en andere grappige plaatjes sturen via WhatsApp. Minder leuk is het wanneer deze allemaal (en het zijn er soms een hoop) in je eigen fotobibliotheek komen te staan en dus veel geheugen in beslag nemen. Wist je dat er een instelling binnen deze app bestaat, waarmee je dit uit kunt zetten?

Het werkt als volgt:

Open WhatsApp.
Klik helemaal rechts onderaan op ‘Instellingen’.
Klik op ‘Chats’.
Het schuifje bij ‘Voeg toe aan filmrol’ schuif je van groen naar grijs. Nu worden alle foto’s en video’s niet meer automatisch toegevoegd aan je fotobibliotheek.
Mocht je nou een leuke foto ontvangen die je wél graag bewaart, dan kan dat handmatig:

Open de foto of video die je wilt opslaan.
Klik linksonder op het icoontje met een vierkantje en een pijltje erin.
Klik op ‘Bewaar’.
Tip 2: Schoon je gesprekken regelmatig op
Maar hoe zit het dan met alle tekstberichten, foto’s en video’s die nog in WhatsApp zelf opgeslagen zitten? Met name in groepsgesprekken kan die hoeveelheid flink oplopen! Daarom is het goed om regelmatig je chats te ‘wissen’. Wees niet bang, je verlaat de groep niet, je verwijdert alleen de inhoud ervan.

Dit doe je zo:

Scrol door de lijst van je WhatsApp- gesprekken en beoordeel van welke chat je de inhoud (tekst én beeld) best kan missen.
Ga met je vinger op de betreffende chat staan en swipe naar links.
Klik op ‘Meer’.
Klik op ‘Wis chat’.
Klik op ‘Verwijder alle berichten’. De chat is nu leeg, maar je bent nog steeds onderdeel van de groep.
Tip 3: Kijk kritisch naar de apps op je telefoon
Als je écht even kritisch naar je apps kijkt, zul je ongetwijfeld tot de conclusie komen dat je ze lang niet allemaal daadwerkelijk gebruikt. In de instellingen van je telefoon kun je via ‘opslag’ een overzicht van ál je apps zien en de grootte ervan. Loop het even na, kijk wat je kunt missen en verwijder er een aantal. Hoe groter de app is die je verwijdert, hoe meer het oplevert. Maar kijk ook naar de kleintjes, want alle beetjes helpen!

 

Wil je bovenstaande tips nog even rustig bekijken in een video? Dat kan hieronder. En heb jij nou een brandende digi-vraag aan Pernille? Stel hem via onze Facebookpagina, dan gaan wij ermee aan de slag!

 

 

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl