WAAROM JE IN MIJAS NOOIT OP EEN EZEL MAG RIJDEN

DE GESCHIEDENIS VAN DE EZEL TAXI’S

Velen denken dat dit al honderden jaren een traditie is, maar de eerste ezel taxi’s begonnen eigenlijk pas in de jaren ’60. Destijds hielden toeristen boeren onderweg tegen om foto’s te maken met de ezels.
Uiteindelijk werd het zo populair dat de boeren meer verdienden met de fooi die ze kregen van reizigers dan met het werk op de velden. Daarvan zijn de lokale bevolking een nieuw bedrijf begonnen met Donkey Taxis.
Sindsdien zijn toeristen naar Mijas Pueblo gereisd om op ezel terug te betalen voor een rondleiding door het dorp. De ezels zijn het icoon geworden van dit witte dorp halverwege de bergen van Mijas.
Dus waarom zou je niet op een ezel rijden? Ezels zijn harde werkers en staan ​​bekend om hun gewicht te dragen, nietwaar?
Ezel Taxi Mijas

WAAROM JE IN MIJAS NOOIT OP EEN EZEL MAG RIJDEN

Mijas Pueblo staat bekend om zijn ezel-taxi’s. Busreizen reizen dagelijks naar het idyllische, Spaanse dorp vol toeristen van over de hele wereld. Ze willen allemaal met een ezel het witte dorp verkennen. Het dorp ligt halverwege de berg met een prachtig uitzicht over de kustlijn van de Costa del Sol. Het dorp is een korte dagtrip vanuit Malaga en andere kustplaatsen.
Elk jaar nemen duizenden toeristen hun traditionele selfies op een ezel. Als dez

MAXIMAAL GEWICHT OM EEN ​​EZEL MEE TE NEMEN

Ezels zijn hardwerkende dieren, maar ze mogen nooit meer dan een derde van hun lichaamsgewicht dragen. Dit is inclusief het gewicht van het zadel, dat op zichzelf nogal wat weegt.
Dit zegt de Britse organisatie The Donkey Sanctuary over hoeveel gewicht een ezel moet dragen: “Historisch is 8 steen (50 kg) als richtlijn gebruikt. In werkelijkheid zou dit de maximale belasting voor een aanval moeten zijn, groter dan de gemiddelde ezel en alleen als de berijder in staat is om in balans te blijven en te reageren op de bewegingen van de ezel. ”
Als je dit leest, zullen er niet veel volwassenen zijn in de gewichtsgroep die een ezel moet dragen. Ook kunnen nogal wat kinderen ook te zwaar zijn.
📷De ezels in Mijas zijn altijd vastgebonden
Lees meer over dieren toerisme hier .

HET WELZIJN VAN EZELS

Er zijn enkele basisbehoeften die werkende ezels nodig hebben om gezond te blijven. De dieren hebben behoefte aan een comfortabele plek om uit te rusten zodat ze hun batterijen kunnen opladen. Hun schuilplaats moet een dak hebben dat bescherming biedt tegen zon en regen, en er moet voldoende bewegingsruimte zijn. Ezels rennen en spelen graag. Water en voedsel is natuurlijk een toegankelijke vereiste.
Bovendien moeten ze in de buurt zijn van anderen van hun soort. Ezels werken twee of drie levenslang samen en ze zullen alles met hun partner doen; Rusten, knuffelen, slapen, rennen, eten en spelen. Het is dus belangrijk dat partners te allen tijde bij elkaar kunnen blijven.
📷De ezels kunnen niet veel bewegen omdat ze stevig vastgebonden zijn

EZEL TAXI MIJAS

Elke dag zijn de ezels het slachtoffer van het dragen van te zware lasten door het dorp. Zowel volwassenen als kinderen met overgewicht komen naar het dorp om op een ezel te rijden. Het komt ook vaak voor dat een volwassene met zijn kind op één dier zit. Als gevolg hiervan worstelen veel van deze dieren met chronische beenproblemen. Hun ruggen gaan zwaaien door zwaargewicht met diepe sporen na het zadel.
Ezel taxi’s in Mijas staan ​​24 uur per dag vast. Ze hebben geen toegang om in de stal te gaan liggen en ze krijgen nooit de kans om te rennen en te spelen. Ik kan alleen maar aannemen dat er weinig gelegenheid is om intiem te zijn met hun partners.
Helaas zijn er verschillende eigenaren van ezels die de dieren nog steeds slaan als ze koppig worden. Verschillende video’s van mishandeling van de Mijas Donkey Taxi’s zijn viraal geweest.
Dus hoewel je kind klein genoeg is om op een ezel te rijden, wil je dit soort dierenmishandeling steunen?
📷Mijas Donkey Taxistandplaats in Mijas Pueblo
Misschien vind je dit ook leuk: onethisch dierentoerisme en wat te doen in plaats daarvan: dierenritten

DIERENRECHTENGROEPEN

Verschillende dierenrechtenorganisaties vechten al jaren tegen de Donkey Taxi-industrie in Mijas Pueblo. Maar haat en bedreigingen van de ezeleigenaars jagen mensen weg om te blijven werken voor de ezelsrechten in het dorp.
Er gaan geruchten dat mensen zijn bedreigd voor hun eigen leven en dat van hun gezin. Als gevolg hiervan hebben velen zich volledig teruggetrokken uit het werk dat ze hebben gedaan om de rechten van de ezels te verbeteren. Of dit waar is of niet, ik kan niet antwoorden.
Een organisatie die hard heeft gewerkt om het leven van de ezels in Mijas te verbeteren, is de non-profitorganisatie El Refugio del Burrito. Dit jaar hebben ze een overeenkomst gesloten met het stadsbestuur van Mijas om de levensstandaard van deze dieren te verbeteren.
De organisatie streeft naar goede stallen en bedden. Bovendien moeten de ezels regelmatig worden verzorgd door een dierenarts. Dit zorgt ervoor dat dieren die niet geschikt zijn voor arbeid niet aan het werk worden gezet. En tot slot om de oudere ezels met pensioen te laten gaan.
📷TweDe ezeltaxi’s wachten op toeristen om hen door het dorp te rijden
Ze streven ernaar om uiteindelijk het bedrijf van Donkey Taxis te beëindigen. Dit zal echter een lang proces zijn. De toeristenindustrie moet stoppen met het promoten van uitstapjes naar het dorp om op een ezel te rijden. Verder is er behoefte aan een andere vorm van inkomen voor de ezelbezitters.
Ondertussen is het een overwinning om het leven van ezels te verbeteren terwijl ze werken. Je kunt ook mijn artikel bekijken Ontmoet de geredde ezels en muilezels in El Refugio del Burrito om meer te weten te komen over hun werk en hoe ze de organisatie kunnen ondersteunen.

WAT KUNNEN REIZIGERS DOEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN?

Allereerst mogen we in Mijas Pueblo niet met de ezel taxi’s rijden. Ten tweede kunnen we het woord verspreiden en mensen bewust maken van het probleem.
Ik raad niet aan om de ezeleigenaren te confronteren, maar maak gewoon geen gebruik van hun diensten.
Het dorp is geweldig om te voet te verkennen, zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Als je ezels wilt ervaren, is het mogelijk om het ezelopvangcentrum El Refugio del Burrito te bezoeken, dat op slechts een uur rijden ligt. Dit is een kans om meer te leren over de dieren en ze te zien in een gezonde en gelukkige omgeving. Op zaterdag hebben ze zelfs exclusieve rondleidingen waar je een echte ezelomhelzing kunt krijgen.
B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl