Met Reisapp van Buitenlandse Zaken krijgt u, ook tijdens uw reis, actuele reisadviezen. En u hebt met 1 druk op de knop contact met ons 24/7 BZ contactcenter.

Altijd op de hoogte

In de Reisapp vindt u:

 • actuele reisadviezen met praktische kaarten en een zoekfunctie
 • een startpagina met uw meest bekeken landen en uw eigen favorieten
 • een automatische waarschuwing wanneer het reisadvies van een favoriet land is gewijzigd
 • informatie over wat u kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als u uw paspoort verliest
 • contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls
 • direct contact met het contactcenter van BZ, 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • nieuwsberichten wanneer er een crisis is
 • informatie tijdens grote evenementen

Reisadvies-app zonder internetverbinding

De reisadviezen en contactgegevens van de meest bekeken landen en uw favorieten zijn ook offline te bekijken. Hetzelfde geldt voor de informatie over hulp in het buitenland.

Om de reisadviezen bij te werken, heeft u wel een internetverbinding nodig. Wanneer u notificaties aan heeft staan, ontvangt u automatisch actuele meldingen over uw reisbestemming.

U kunt voor actuele reisadviezen ook deze website en  @247BZ op Twitter volgen.

Vul hier je gezondheids verklaring in en haal 24 uur van te voren de QR code op

Welkom bij het Spain Travel Health-portaal!
Om uw gezondheid te beschermen heeft de Spaanse regering een reeks maatregelen genomen om de volksgezondheid te beschermen, waaronder gezondheidscontrole van passagiers bij aankomst in Spanje. Vanaf deze website kunt u het gezondheidscontroleformulier invullen en uw QR-code verkrijgen, om deze bij aankomst in Spanje bij de controlepunten te tonen.

Uw gezondheid is de prioriteit.

spth.gob.es

Download de app voor Android

https://play.google.com/

Download de app voor je Iphone

https://apps.apple.com/

Hoe maak ik een FCS-formulier aan om naar Spanje te reizen?

Wanneer u vanuit een ander land naar Spanje gaat vliegen, moet u het FCS-formulier dat bij uw reis hoort, aanmaken en de details van het FCS-formulier invullen en de QR-code hebben die u ontvangt na het sluiten van uw formulier.

Haal uw FCS op via het SPTH-portaal of via de mobiele SPTH-app.

Zodra u het correct heeft ingevuld, kunt u het ondertekenen (vanaf 48 uur voor uw aankomst in Spanje) en uw QR-code verkrijgen die bij uw reis hoort.

Wie moet het formulier voor elektronische gezondheidscontrole invullen om Spanje binnen te komen?

Alle passagiers die Spanje binnenkomen vanuit andere landen.

Wat heb ik nodig om het formulier voor elektronische gezondheidscontrole in te vullen?

Om het volksgezondheidsformulier in te vullen, moet u het volgende bij de hand hebben:

 1. Identiteitsdocumentnummer (paspoort, ID enz.)
 2. Informatie over uw vlucht
 3. Informatie over uw verblijf in Spanje
 4. E-mailadres

Hoe lang moet ik een FCS-formulier invullen om naar Spanje te reizen?

Het invullen is een eenvoudig en intuïtief proces, waarvoor u slechts vijf minuten nodig heeft. U heeft alleen uw vlucht- en reisinformatie nodig.

En vergeet niet dat u alleen gezondheidsvragen kunt beantwoorden en het formulier kunt invullen als er nog 48 uur (2 dagen) over zijn voor uw aankomst in Spanje.

Waarom moet ik mijn contactgegevens opgeven?

Uw contactgegevens zijn vereist voor volksgezondheidsdoeleinden en als u wordt beschouwd als een nauw contact van een bevestigd geval van COVID-19 of een andere overdraagbare infectieziekte die uw gezondheid in gevaar kan brengen, kunnen we contact met u opnemen om de juiste maatregelen te nemen. maatregelen.

Waarom moet ik mijn e-mailadres opgeven?

Om u te registreren in het formulier voor elektronische gezondheidscontrole, moet u een e-mailadres opgeven. Bij het registreren ontvang je een toegangscode in je e-mail (controleer de spamfolder), die je moet invullen in het daarvoor bestemde veld op het formulier.

Kan ik die van iemand anders gebruiken als ik geen e-mail heb?

Ja, u kunt de e-mail van een reisgenoot of een familielid gebruiken. Onthoud dat als u een smartphone (Android of iOS) heeft, u ten minste één bijbehorend e-mailaccount hebt dat nodig is voor de juiste werking.

Waar worden mijn gegevens van het elektronische formulier voor gezondheidscontrole voor gebruikt?

Uw gegevens zullen worden gebruikt om uw gezondheidstoestand te beoordelen bij aankomst in Spanje en om u te kunnen lokaliseren in het geval dat u wordt beschouwd als een nauw contact van een bevestigd geval van COVID-19 of een andere overdraagbare infectieziekte waardoor uw gezondheid in gevaar. De gegevens worden eigendom van het ministerie van Volksgezondheid.

Hoe lang van tevoren kan ik het formulier voor elektronische gezondheidscontrole invullen?

Het formulier kan op elk moment worden gestart vanaf het moment dat u de details van uw vlucht heeft, de gewenste gegevens invult en deze opslaat om later verder te gaan.

U kunt de gezondheidsvragen alleen invullen en het ingevulde formulier 48 uur voor uw aankomst in Spanje ondertekenen.

Wanneer moet ik het elektronische gezondheidscontroleformulier opsturen?

U moet uw elektronische formulier binnen 2 dagen, 48 uur vóór de aankomstdatum ondertekenen en verzenden om onnodige vertragingen tijdens het toegangsproces naar Spanje te voorkomen.

Waar moet ik de QR-code tonen die ik krijg bij het invullen van de FCS bij aankomst in Spanje?

Bij aankomst in Spanje moet u uw QR-code scannen op de apparaten die voor dit doel zijn bedoeld en die naar behoren worden gemarkeerd.

Kan ik de QR-code van het formulier op papier krijgen?

Ja. Zodra het proces is voltooid, kunt u de QR-code in elektronisch formaat verkrijgen of deze op papier afdrukken vanuit het pdf-bestand dat u ontvangt in de e-mail die u heeft verstrekt bij het maken van het formulier.

Kan ik Spanje niet binnenkomen als ik het formulier voor elektronische gezondheidscontrole niet heb?

Het is verplicht om de QR-code te hebben die verschijnt bij het invullen van de FCS om bij aankomst de sanitaire controle te passeren.

Kan ik namens iemand het formulier voor elektronische gezondheidscontrole verzenden?

Ja, in het geval van minderjarigen, personen ten laste of wettelijk gehandicapten, aan het einde van het formulier aangeven dat u de voogd of wettelijke vertegenwoordiger van die persoon bent. Zorg ervoor dat de informatie die u namens u heeft ingediend, waar en nauwkeurig is.

Moet het formulier worden ingevuld voor kinderen van alle leeftijden?

Ja, hun ouders of wettelijke voogden moeten het voor hen doen. In elk geval is hun tutor verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie.

Als de minderjarige alleen reist, moeten ze in het bezit zijn van hun QR-code, zelfs als deze is ingevuld door hun ouders of wettelijke voogden.

Kan er één formulier worden ingevuld als de passagiers een gezin zijn?

Momenteel bestaat deze mogelijkheid niet, maar de verwachting is dat het in de toekomst mogelijk zal zijn.

Wie kan de FCS invullen in het geval van mensen met een erkende verstandelijke beperking?

In het geval van een persoon met een erkende verstandelijke beperking, kan zijn / haar wettelijke voogd deze invullen en is hij verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie.

Kan mijn reisagent mij helpen bij het invullen van het formulier?

SYes. Met uw toestemming kan uw reisbureau u helpen bij het invullen van uw formulier binnen de aangegeven termijnen.

Moet ik de gegenereerde registratie annuleren als ik heb besloten mijn reis te annuleren nadat ik het formulier heb verzonden?

Nee, het is niet nodig om dit gegenereerde record te annuleren. Binnen drie maanden wordt het automatisch verwijderd.

Is het mogelijk om het formulier te wijzigen nadat ik het heb ondertekend en de QR-code heb verkregen?

NEE, dit is geen optie. In het geval dat er enige verandering optreedt in de informatie die in het formulier wordt verzameld nadat het is ondertekend, moet dit bij binnenkomst in Spanje worden gemeld bij het controlepunt voor gezondheidscontrole.

Is het mogelijk om een ​​deel van het formulier vooraf in te vullen en later te volgen?

Ja. Sommige velden, zoals persoonlijke identificatievelden, kunnen worden ingevuld vóór de vastgestelde periode van twee dagen voorafgaand aan de aankomstdatum. De velden Gezondheidsvragenlijst en Reisgeschiedenis zijn pas vanaf twee dagen voor de vlucht beschikbaar.

Zowel de portal als de mobiele applicatie stellen u in staat om in een oogwenk te beginnen en door te gaan wanneer u maar wilt. Elk formulier is uniek, het heeft een code die u wordt gegeven en waarmee u door kunt gaan wanneer u maar wilt, tot uw definitieve handtekening en het verkrijgen van de gezondheids-QR-code die aan uw reis is gekoppeld.

Zodra het formulier is ingevuld en de QR-code is verkregen, kunnen de gegevens niet meer worden gewijzigd.

Kan ik de QR-code krijgen als ik nog steeds niet weet wat mijn adres zal zijn?

Met betrekking tot het verblijfadres zijn alleen de stad en de autonome gemeenschap verplicht. Daarom kan door het invullen van deze twee gegevens de QR-code worden verkregen.

Als ik de stoel van mijn vlucht nog steeds niet weet, kan ik dan de QR-code krijgen?

Nee, dit veld is verplicht, dus u kunt het formulier pas sluiten als u het heeft ingevuld. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kunt u online inchecken vanuit huis, zodat u uw stoelnummer kunt krijgen voordat u op de luchthaven aankomt.

Wat moet ik doen als ik symptomen heb van een acute luchtweginfectie of koorts, ben ik in contact geweest met een bevestigd geval van COVID-19? Mag ik vliegen?

Als u deze symptomen heeft; koorts, kortademigheid of hoesten, of als u in de afgelopen 14 dagen contact heeft gehad met een bevestigd geval van COVID-19, moet u afzien van het bezoeken van de luchthaven en contact opnemen met de gezondheidsdiensten van uw land van herkomst.

Hoe weet ik of mijn formulier correct is opgeslagen?

U weet dat uw formulier met succes is opgeslagen, want het volgende bericht verschijnt: “Binnen enkele ogenblikken ontvangt u een e-mail met de QR-code die nodig is om de gezondheidscontrole op de luchthaven van bestemming te passeren. Vergeet niet om de QR-code op uw gsm te downloaden of op papier af te drukken zodat u deze bij de hand hebt bij aankomst in Spanje. We wensen je een fijne reis en een prettig verblijf in Spanje. ”

Welke toezegging doe ik bij het ondertekenen van het FCS-formulier voor mijn reis?

De ondertekening van de FCS impliceert de toezegging dat de verstrekte informatie om toegang te krijgen tot Spanje waar is, en de toezegging om die indicaties en maatregelen uit te voeren die de gezondheidsautoriteiten aangeven op de luchthaven.

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl