Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heeft u betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvangt u bericht wanneer een reisadvies verandert.

nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

Voor België van en naar Spanje klik je hier diplomatie.belgium.

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heeft u betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvangt u bericht wanneer een reisadvies verandert.

 
 
 
 

Wat kunt u met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane?

  • Bekijken van actuele reisadviezen en op de hoogte blijven van wijzigingen wanneer u zich op een land abonneert.
  • Checken wat wel en niet mee mag in uw reisbagage. U kunt de regels over het meenemen van bijvoorbeeld geneesmiddelen, geld, etenswaren en dieren nalezen.
  • Lezen over wat te doen in een noodgeval, zoals een ziekenhuisopname of het verlies van uw paspoort. Neem met 1 druk op de knop contact op met het 24/7 contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Valuta, volume en gewicht omrekenen naar euro’s en in Nederland gangbare eenheden (zoals kg, liter).
  • Vervelende situaties bij aankomst in Nederland voorkomen: u kunt foto’s bewaren van aankoopbonnen van eerder gekochte producten (met een waarde van €430,- of hoger) in uw bagage in het bonnenboekje van de app. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland laten zien dat u deze producten voor uw reis had gekocht.
  • Contactinformatie van de dichtstbijzijnde Nederlandse vertegenwoordiging in een land (ambassades, consulaten-generaal, honoraire consulaten) heeft u altijd bij de hand.

Maak een land favoriet zodat u:

  • Automatisch een pushbericht ontvangt als het reisadvies voor dat land verandert. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in het buitenland.
  • Ook bij geen internetverbinding alle reisinformatie kunt nalezen. Voor het bijwerken naar de laatste reisinformatie heeft u wel internet nodig.

U kunt voor actuele reisadviezen ook deze website en  @247BZ op Twitter volgen.

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl