Dagje moderne kunst en meer

Zo vandaag 29-10-2020 maar eens even Malaga bezocht een stralende dag weer wat wil je meer, ik ben op zoek gegaan naar een museum van moderne Art dus heb ik me eerst even laten informeren bij de VVV in Malaga ik wist dat dit museum in de wijk Soho ligt waar je ook de mooie graffiti kunt bekijken het museum heet: CAC en is een gemeentemuseum ik heb echt mijn ogen uitgekeken het gebouw was vroeger een markthal en is zeer mooi en ruim, er was in tijdelijke tentoonstelling van een schilder en er hangt voornamelijk modern werk, wat ik het meest bizarre vond dat was in een filmzaal werd een film getoond van een schilder van der Velde of het een Nederlander gezien zijn naam was moet ik nog even uitzoeken Even deze man bond zijn benen aan een katrol die hij zelf opheisde dus hij hing ondersteboven boven een doek je zag hem langzaam omhoog gaan met zijn hoofd naar beneden kwam de katrol tot stilstand daar kon hij met zijn armen en handen bij verf en kwasten komen en begon hij dus te schilderen op dat doek onder hem , je moet er maar op komen. rinus-van-de-velde-the-villagers/ Ik heb alles goed bekeken wat er allemaal hing en het was echt de moeite waard er komen voornamelijk moderne kunstenaars daar hun werk laten zien . De wijk staat bekend als een aankomend kunstenaars gebied en er is ook een hoop graffiti te bekijken dat heb ik even gelaten en ga nog een keer terug om dat te bekijken. Ik was nog nooit deze kant van Malaga geweest en het loopt lekker langs de rivier en vele bloemenstalletjes op de weg terug richting centrum.
Malaga leeft altijd ze waren druk in de weer de kerstverlichting te maken en Calle Larios stond er al prachtig bij de 27 november gaat de verlichting aan helaas op een sobere manier ivm. De Corona normaal komen er duizenden mensen kijken maar dat kan nu niet.
Verder heerlijk gewandeld en gewinkeld en lekker tapas gegeten.

Malaga kan ik aan iedereen aanbevelen met de bus 110 ben je er zo en stop je vlak bij het centrum

In een etalage zag ik een afbeelding van het kruis dat gedragen word door de legionairs tijdens de processie met semana santa, ook de afbeelding met de puntmutsen zag ik. allemaal leuke dingen kom je tegen, het is zo, n leuke stad.
Nederlandse vertaling van het lied El novio de la muerte dat de legionarios zingen met de omgang in Malaga. Vertaald door Carolina Hamaker: /carolina-hamaker-uitleg-processies+ vertaling van het lied

rinus-van-de-velde-the-villagers/

Het CAC gebouw in Soho Malaga: cacmalaga.eu/

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl