met dank aan Jolanta Makselon

Adres: Finca la Carraca, Ctra. Costa del Sol, s/n, 29639 Benalmádena, Málaga

Het kasteel werd gebouwd tussen 1987 en 1994 door Dr. Esteban Martín Martín, een arts uit de Verenigde Staten. Esteban, een fervent bewonderaar van Colulumbus, verbaasde zich over het gebrek aan informatie over en erkenning van de beroemde ontdekkingsreiziger. Daarop besloot hij een passende hommage te doen aan de ontdekker van Las Americas.
Mix aan bouwstijlen
Eigenlijk zou Colomareskasteel prima passen in de Efteling: je zou nooit hebben kunnen bedenken dat de constructie ontworpen is door een arts en gebouwd door twee lokale aannemers. De bouwstijl is een combinatie van Byzanthijns, Romaans, Gothisch en Mudejar (Hispano-Arabich) elementen.

Het heeft Dr. Estaban 7 jaar gekost om het werk te voltooien en 100% in zijn vrije tijd.
Een monumentale ode

Het kasteel staat op een parceel en bestrijkt 1,500 vierkante meter; het is daarmee het grootste monument ter ere van Columbus ter wereld. Al je om het kasteel heenloopt zul je in de decoratie diverse elementen ontdekken die refereren aan de historische reizen van de ontdekkingsreiziger, zoals bijvoorbeeld de uitgesneden afbeeldingen van de 3 schepen die de reis maakten naar Amerika.

Het gebouw is versierd met detail-graveringen die de de gewaagde ontdekkingsreizen uitbeelden, net als de emblemen van de Katholieke Koningen Isabel en Fernando die deze reizen financierden én andere adellijke huizen.

Binnenin het kasteel vind je een aantal boeken geëxposeerd waarin uitgebreid verlag wordt gedaan van de reizen en diverse historische naslagwerken over de 3 regerende Spaanse religies indertijd: Jodendom, Christenen en de Islam.

Kleinste kerk van Europa

Nóg een curieus detail aan het Colomareskasteel is dat het de kleinste kerk ter wereld herbergt: slechts 1.96 vierkante meter in omvang en opgenomen is in The Guinness Book of Records.

Naast de kerk vind je een leeg mausoleum waar opwachting wordt gemaakt op de laatste resten van de beroemdste zeevaarder aller tijden, die overigens ook Posthumus nog de hele wereld over reizen. Inmiddels zijn de resten overgebracht naar de Kathedraal van Sevilla.
Een toegangskaartje voor het kasteel kost maar €2 voor volwassen en €1.30 voor kinderen en 65+. Als je met een groep gaat en/of een begeleide tour wilt kun je aanspraak maken op speciale groepsarrangementen.

Openingstijden
Winter: 10 tot 14 en van 16:00 tot 8 uur.
Herfst & Voorjaar: 10:00 tot 14:00 uur en van 16:00 uur tot 19:00 uur
Zomer: van 10:00 uur tot 14:00 uur en van 17:00 uur tot 21:00 uur.

met de bus 121 of 126 naar Benalmadena Pueblo

Met de auto kaartje in maps

bron: https://www.vakantiehuizenspanje.nl/Benalmadena-Pueblo/

zoek je ook een Lamzak voor thuis of op vakantie de Lamzak bij Bol.com

Zoek je een appartement of hotel kijk dan bij Booking.com

Vlucht uitzoeken CheapTickets.nl

een auto huren  sixt.nl/

Tripadvisor NL

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl