Klassieke Italiaanse carpaccio: het ideale voorgerecht op een mooie zomerdag. Hoe zorg je dat jouw carpaccio salade een Italiaans hart sneller laat kloppen? 24Kitchen’s Giovanni Caminita (esattamente, een echte Italiaan) deelt zijn super simpele en o-zo zalige recept.

Giovanni Caminita
Zoals met vele Italiaanse klassiekers (denk aan pasta carbonare, panna cotta, spaghetti) zijn ook de ingrediënten voor een carpaccio salade op twee handen te tellen. En dat is dan inclusief olie, peper en zout. Belangrijk dus om te zorgen dat je goede producten in huis haalt. Want carpaccio is feitelijk niet meer dan rauw vlees met een dressing. Dan mag de ossenhaas wel botermals zijn, nietwaar?

Giovanni’s tip: doe de rucola met de carpaccio-dressing ónder het vlees. En maak het gerecht af met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. ‘Meer heb je niet nodig.’

Carpaccio, maar dan anders
Wil je eens variëren met carpaccio salade? Wat dacht je van carpaccio wraps? Gebruik als basis de klassieke wrap en vervang de toppings door het recept hieronder. Of serveer de carpaccio op een broodje tijdens een uitgebreide Italiaanse zomerlunch.

Wie écht wat anders wil, kan eindeloos losgaan: hier vind je 5 verrassende carpaccio variaties (van ananascarpaccio tot viscarpaccio!).

INGREDIENTEN
4 personen

Dressing
1 tl balsamicoazijn
3 el citroensap
2 el olijfolie
zout
versgemalen peper
Carpaccio
400 g ossenhaas
75 g rucola
30 g pijnboompitten
30 g geraspte Parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
Totale tijd: 15 MINUTEN
Carpaccio dressing
Meng de azijn, citroensap en olie met een lepel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Carpaccio opmaken
Stap 1:
Snijd de ossenhaas in dunne plakjes.

Stap 2:
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en breng de rucola op smaak met de dressing.

Stap 3:
Verdeel de sla over borden en leg de carpaccio er op. Bestrooi met de pijnboompitten en enkele blaadjes rucola. Breng op smaak met peper en Parmezaanse kaas.

Een ander geweldig – en even makkelijk – Italiaans voorgerecht: vitello tonnato >

 

 

 

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl