Mijn bezoek aan Cadiz enkele jaren geleden.

Met Transavia naar Sevilla want naar Cadiz gaan er geen vliegtuigen dus eerst alles goed uitzoeken hoe ik daar kom, in Sevilla gaat er vanaf de auropuerte een bus die je rechtstreeks naar sante Justo brengt dat is het treinstation van Sevilla, efen dat was gelukt , je moet een kaartje kopen daar in een van de loketten en dat gaf wel even oponthoud want de verkoper was in gesprek met een klant en had alle tijd de rij van mensen zwol langzamerhand aan maar daar trok de verkoper zich niets van aan dus geduld was een schone zaak.
Efen eindelijk was ik aan de beurt en kreeg ik mijn kaartje toen ik nog wat info wilde werd ik verwezen naar een ander loket waar ook weer een rij stond van hier tot Tokio , daar trapte ik niet in en gelukkig kan ik me een beetje redden met De Spaanse taal dus zocht ik iemand op die daar met een jasje van het spoor rondliep en daar kreeg ik heel vriendelijk de info , ik moest wachten tot de trein kwam dan moest ik kijken welk nummer er op de wagon stond dat correspondeerde met mijn ticket efen in de trein stond dan ook weer een nummer dat ook op mijn ticket stond en dat was dan mijn gereserveerde plaats helemaal top met een tafeltje er voor en ik zat . Nou als je dus geen woord Spaans zou spreken kon het wel eens lang duren eer je in de trein zit .dus weer wat geleerd. Later hoorde ik van iemand dat het zo in Hongarije ook gaat.
Efen op naar Cadiz daar kwam ik aan en nam een Taxi die me naar mijn Hotel bracht, Hotel Victoria ik kreeg een mooie kamer met uitzicht in de verte naar de kathedraal van Cadiz. De volgende dag even een praatje gemaakt en hoorde ik dat voor het hotel een straat was waar een bus stopte recht naar het centrum van Cadiz, koste 1.10 en net als in Malaga inderdaad stopt hij voor het centrum heerlijk gelijk naar de centrale markt gegaan wat een pracht markt, Cadiz is niet zo Luxe als Malaga maar de mensen zijn er heel vriendelijk, ik persoonlijk vind ze wat gemoedelijker en je hebt eerder contact ik heb de stad bezocht in drie dagen elke dag een stuk , er is een prachtig park Genovés en een kasteel en niet te vergeten de Kathedraal onder het hoofdaltaar de kathedraal heb je een crypte daar ligt Manuel de Falla begraven, ik bezocht ook de begraafplaats heel mooi aangelegd.

al met al,Cadiz is een bezoek meer dan waard.

Jeanne

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl