Melanie met Casper in La Carihuela, Torremolinos. 27-10-2020

Toerist in eigen DORP; Deel 7

Tja… wat zullen we zeggen, wij hebben er vandaag toch voor gekozen om geen uitstapje te doen naar een andere plaats in Andalusië. Door de extra Corona maatregelen in zowel Spanje als Nederland vinden wij het ongepast en niet in dit tijdperk passen om vrij en vrolijk te gaan reizen, dus ook wij passen ons aan. Maar we beloven jullie, zodra het allemaal weer wat beter gaat, trekken wij zeker weer het land door om lekker de toerist uit te hangen!!
En trouwens; waarom zou je het land door scheuren als je een prachtig dorpje als La Carihuela in je achtertuin hebt liggen, vandaag dus een verslag over ons dorpje La Carihuela! Voor sommige nieuw, voor andere bekend als je eigen broekzak.. maar ook wij kwamen leuke nieuwe dingetjes tegen.
Vanochtend vroeg opgestaan om als aller eerste de zonsopgang te bekijken, tenminste dat was de bedoeling, maar ons bedje lag te lekker zo op je vrije dag. Maar desondanks vroeg uit de veren, de koperen ploert was al 25 minuutjes boven zee niveau, maar brengt toch de mooiste plaatjes! De rust en de kalmte die dan over Carihuela heerst geeft een vredig gevoel. Heerlijk en echt een keer een aanrader om eens de zonsopgang te bekijken!
Wij hebben een wandeling gemaakt richting de haven van Benalmaldena, langs de Paseo Maritimo, wat eigenlijk gewoon boulevard betekend. Hier vind je de leukste en gezelligste winkeltjes! Bij sommige “chiringiuto’s”, oftewel strandtenten, kan je heerlijk een bakje koffie drinken en een lekker Spaans ontbijtje!
Grappig dat bijna elke chiringiuto een betegelde plakkaat heeft van “virgin del carmen” de beschermheilige van Carihuela en waar jaarlijks ook een groot feest voor wordt gegeven! Dit was ons dus nooit opgevallen maar deze kleine details zijn best grappig.
Als je in de haven van Benalmadena bent aangekomen bevind je je in een sprookjes haven, de leuke restaurantjes, de mooie bootjes zijn zeker de moeite waard voor een bezoekje! Je kan hier vandaan zelfs de boot nemen naar Fuengirola! Dit hebben wij niet gedaan, omdat de kapitein nog lag te snurken na een avondje doorzakken.
We sluiten de dag af met een heerlijke verse paella en doen net of we een dagje toerist zijn in eigen dorp! We maken er in deze tijd, ondanks alles, toch het beste van!
Veel liefs!
En tot volgende week! 💋💋💋

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl