Dag 1 Met de bus van Torremolinos naar Ronda 24-3-21

Met de bus een kaartje heen 14,50 terug 11,50
Heen was het langer veel stops ik vertrok om half 9 eerste bus was half 11 in Ronda terug was het anderhalf uur geen oponthoud

Vroeg opgestaan het zonnetje kwam net kijken en die heeft me heel de dag vergezeld wat uniek is want hier in de bergen kan het ook fris zijn.
De rit naar Ronda is prachtig het gedeelte na San Pedro is een plaatje morgen op de terugweg zal ik wat foto’s maken want ik zat aan de verkeerde kant van de bus.
Na aankomst een hotel gezocht en dat was zo geregeld en gelijk op stap en heb heel wat afgelopen met af en toe een tussenstop met een tapa ook trap op en af lukt nog wel maar het gaat wel mindere merk ik wel het moet ook niet te steil meer zijn maar gewoon lopen gaat als een speer.
Het meeste indruk heeft de prachtige natuur op me gemaakt en de vele mooi uitzichtpunten.
Topper was het bezoek aan Casa Don Bosco wat een pracht huis met hele mooie tuin en schitterend uitzicht.
Wilt u hier meer van weten via https://www.casadonbosco.es/en/la-casa/ kunnen jullie het ook bekijken en ook de geschiedenis lezen heel interessant.
En toen weer verder de nodige foto.’s gemaakt en morgen ga ik weer verder want er is nog genoeg te bekijken hier.
Ik denk dat ik na het eten strak rap in bed lig.
Dat vind t je nooit een heel klein stik eenvoudig hotelletje super aardige mensen 1 per kamertje superschoon voor de belachelijke prijs van 20 euro met op de hoek een churro tent daar ga ik morgen ontbijten.

 

De wereldberoemde schrijver Ernest Hemingway heeft behoorlijk wat tijd doorgebracht in het stadje Ronda. Hij heeft hier zelfs enkele jaren gewoond.
De onmisbare Mirador del Paseo de Blas Infante in Ronda! Terwijl je door de verschillende loopbruggen langs de rand van de “El Tajo de Ronda” (kloof) blijft .

Over De 19e-eeuwse Alameda del Tajo. Oorspronkelijk heette het de Alameda de San Carlos, dit is de voortuin voor een stad waar niemand een voortuin heeft. In de weekenden, vooral in de zomer, komen hier hele gezinnen naar beneden, en veel leven overdag wordt in de schaduw geleefd. De vijf bosachtige lanen (alameda in het Spaans) vertegenwoordigen een selectie van volwassen bomen die typisch zijn voor siertuinieren in de provincie Málaga, met name de ceder uit de Himalaya en acaciapijnbomen, evenals meer alledaagse dennen en, rond de fonteinen, pergola’s omzoomd met rozen die worden geprezen door James Joyce in Finnegans Wake. Twee andere dichters legden ook zijn genoegens vast. Rainer Maria Rilke, wiens kamer in Hotel Reina Victoria, het grote Zwitserse gebouw in chaletstijl aan de rand van de klif, zichtbaar vanaf de Alameda, intact is gebleven als een klein museum, schreef dat er geen onverwachte aanblik in de wereld kan zijn dan hier. De Argentijnse dichter en auteur Jorge Luis Borges, bijna volledig blind, dacht hier ‘herinneringen aan woestijnen’ in het water te horen. De meer aardse mensen zullen worden beloond met adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en zonsondergangen die menigten trekken.

Boek hier je hotel arunda-ii.nl.

Dag 2 Jeanne Heitzer 25-3-21 

Nou daar gaan we dan dag 2 in Ronda, iedereen wilde natuurlijk weten hoe ik het voor elkaar kreeg om voor 20 euro te overnachten in dat leuk Spaanse Hotel met de supervriendelijk receptionist ik waande me net in het kamertje met het bed van het schilderij van Vincent van Gogh brandschoon alles en ik heb er heerlijk geslapen.
het hotel heet: Arunda ll 2 sterren en er is wifi zeer eenvoudig, maar brandschoon c/José María Castellô 10-12 29400 Ronda het is vlak bij het busstation.
Vlak bij tegenover de bushalte is een eetgelegenheid dus daar een lekkere koffie en broodje, churros kan ook en dan op pad nou vrij vroeg dus de stad was voor mij en dat heb ik twee dagen Zo ervaren ik was de enige toerist niet leuk voor de horeca daar die gewend zijn aan vele toeristen er is dan ik veel niet open maar dat was voor mij niet aan de orde ik ging de boel bekijken en ben verder gegaan waar ik gister gestopt ben. Het was weer stijgen en dalen maar heb toch weer andere dingen gezien alleen het Arabisch badhuis zo ver ben ik niet meer gekomen.
Ik dacht laat me ook eens heel decadent bij de brug in het mooie restaurant gaan zitten waar helemaal geen kip op de terrassen zat de ober kwam er maar bij zitten en we hebben samen de EU kliek zitten te bekritiseren, ik wilde wel iets bij mijn glaasje, maar dat was er nog niet maar even later kwam hij met een lekker stuk tortilla dat was nog over van het ontbijt zij hij. Efen hij heeft wat mooie foto’s als herinnering gemaakt en toen ik moest afrekenen was het 5 euro voor een wijn en tonic en tortilla dat klopt dus niet dus heb ik het maar weer rechtgetrokken met een propina waar op ze gelijk vonden dat dit mijn huis was, dat vind ik altijd zo leuk klinken Aqui tienen tu casa. Weer leuk.
Toen weer verder straatje in en uit wat een heerlijke stad ik heb echt genoten.
Weer terug in Carihuela lekker bij Beense een heerlijke schotel warme been Ham met een patatje erbij begon ik weer een beetje tot leven te komen.
Ik ben bekaf en morgen ga ik de hele dag niks doen.

OVER DE WIJK ALTO DE RONDA
De oude stad is omgeven door enorme vestingmuren doorboord door twee oude poorten: de Islamitische Puerta de Almocabar, die in de 13e eeuw was de belangrijkste toegangspoort tot het kasteel en het 16e-eeuwse Puerta de Carlos V . Binnen blijft de islamitische lay-out intact, maar het doolhof van smalle straatjes ontleent nu zijn karakter aan de renaissancistische herenhuizen van machtige families wiens voorgangers Fernando el Católico vergezelden bij de inname van de stad in 1485.
IGLESIA DEL ESPÍRITU SANTO
De bouw van deze kerk begon in 1485, hetzelfde jaar van de verovering van de stad. De katholieke vorsten gaven opdracht tot de bouw van de kerk, die twintig jaar later klaar was.
Het hoofdaltaar heeft een barroc retabel, zeer vergelijkbaar met de rococostijl, met een schilderij op hout dat is beïnvloed door de Byzantijnse stijl, die de Maagd Maria voorstelt genaamd “de la Antigua” (de oude) en ook de komst van de Heilige Geest.
Het is ook opmerkelijk een van de zijkapellen, met het beeldhouwwerk van Jezus dood en bij zijn graf, vertegenwoordigd door een prachtige grafkist. Dit beeld wordt meegenomen door de straten van Ronda tijdens een processie die de avond van Goede Vrijdag viert.

B-verify="e702b2c53566027d6a52a0c3756c4c8c164e8c28" https://www.jebentincarihuela.nl